Ook in de toekomst goede zorg? Kijk eens bij De Wulverhorst

maandag 18 juli 2022

De zorg voor ouderen gaat de komende jaren fundamenteel veranderen. Bij woonzorgcentrum De Wulverhorst hebben ze een eigen visie op het toekomstbestendig maken van de zorg. Branchevereniging Actiz wil hier van leren en bracht een bedrijfsbezoek. De afgevaardigden waren duidelijk onder de indruk!

ActiZ heeft de maatschappelijke verantwoordelijkheid om de organisatie van de zorg voor ouderen en chronisch zieken toekomstbestendig te maken. Anneke van der Westerlaken is sinds november de nieuwe voorzitter van de vereniging. Samen met drie junior beleidsmedewerkers kwam ze op dinsdag 22 februari naar Oudewater. Voor alle vier was dit het eerste bedrijfsbezoek namens de ActiZ.

Wijkverpleegkundigen Melanie, Annemiek, Conny en Mariska namen de vier op sleeptouw tijdens hun ochtenddienst. Aansluitend schoven ze, samen met wijkverpleegkundige Melanie Vlaming, aan bij een thema-lunch met coördinerend verpleegkundige Paul Kleijn, Berta Makkink, ouderenadviseur en Linda Mol als vrijwilligerscoördinator. Zij spraken over onderwerpen als preventie, samenwerking met het sociaal domein, inzet van technologie in de wijk en zorg in Oudewater.

Compliment

“Onze missie is om integraal naar mensen en vraagstukken te kijken en voor mensen, jong en oud, van betekenis te zijn”, legt bestuurder Joyce Jacobs uit. “Geweldig dat je dan uitgerekend hierover als organisatie gecomplimenteerd wordt. Anneke van der Westerlaken vertelde mij onder de indruk te zijn van wat zij zagen en hoorden bij De Wulverhorst. De combinatie van de inkijk in de praktijk en de gesprekken heeft hen aan het denken gezet over zaken als wachtlijsten, eenzaamheid thuis en het grote belang van welzijn in combinatie met gezondheid. We hopen dat we hen hiermee hebben kunnen inspireren!”

Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Werken bij De Wulverhorst

Als je eenmaal bij De Wulverhorst werkt, wil je nooit meer anders.

Wil jij komen werken bij De Wulverhorst? Bekijk hier onze vacatures:

Alle vacatures