Braziliaanse jongeren in De Wulverhorst

dinsdag 30 januari 2024
Op donderdag 18 januari bezochten vijftien jongeren uit Noordwest-Brazilië Oudewater. Ze nemen deel aan een uitwisselingsprogramma van de stichting Vamos. Op hun blog is te volgen hoe ze deze reis ervaren en wat ze ervan opsteken. Heel bijzonder allemaal ... zeker als je als Braziliaan voor het eerst in de sneeuw staat.
 
Wat is Vamos?
De stichting Vamos heeft een Nederlandse afdeling en een Braziliaanse tegenhanger. Ze ondersteunt, door middel van financiële middelen en doelgerichte reizen, ontwikkelingsprojecten en stelt jongvolwassenen in de gelegenheid om kennis te maken met de problemen van medemensen in gebieden waar het leven wat minder vanzelfsprekend en eenvoudig is als hier. De Braziliaanse jongeren die Nederland bezoeken kunnen hier niet bijdragen aan projecten, maar kunnen wel kennis opdoen van onze cultuur en organisaties en proberen de maatschappij in hún steden en dorpen te beïnvloeden om positieve veranderingen te bewerkstelligen. (ijsselbode.nl)
 
Bezoek aan De Wulverhorst
De jongeren brachten ook een bezoek aan De Wulverhorst. Lennert van der Klis nam hen in een presentatie mee in het leven in De Wulverhorst en vertelde over toekomstplannen én de uitdagingen die er zijn in de zorg in het algemeen. “Het leverde mooie gesprekken op”, vertelt Lennert. “De jongeren verwachten dat ze in Brazilië over vijftig jaar dezelfde problemen als wij nu. Op dit moment bouwen ze daar juist meer verpleeghuizen, bovendien wonen veel ouderen bij hun kinderen en kleinkinderen in huis.”

Ook de psycholoog en fysiotherapeut van Novicare gaven een presentatie. Bijzonder: de fysiothe
rapeut deed dat in het Portugees, de taal die ze sprak toen ze zelf jarenlang in Brazilië woonde.

Na een rondleiding door het huis en gesprekken met bewoners, hebben de jongeren muziek gemaakt en ged
anst met bewoners in de Tuinzaal! Wat een feest!
 

 
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Werken bij De Wulverhorst

Als je eenmaal bij De Wulverhorst werkt, wil je nooit meer anders.

Wil jij komen werken bij De Wulverhorst? Bekijk hier onze vacatures:

Alle vacatures