Vrijwilligers BEDANKT!

dinsdag 23 januari 2024
Zoals ieder jaar hebben Jacqueline en Linda alle fantastische vrijwilligers bedankt voor hun tomeloze inzet. Met een High Tea? Wel nee! Met een spectaculaire pubqkwizz, met niemand minder dan Harold Broekhuizen als quizmaster!

“Ze doen fantastisch werk voor hun medemens, en dat mag flink beloond worden!”, vertelt Linda. ,,Natuurlijk krijgen ze mooie cadeaus rondom de feestdagen, maar we vinden het ook heel leuk om ze als groep bij elkaar te hebben en zo te bedanken voor hun werk!”

Oud Prins Carnaval Harold Broekhuizen presenteerde de pubkwizz met maar liefst tachtig vragen! Of was het nou toch BINGO? Harold bracht de zaal in verwarring door te beginnen met het opnoemen van nummertje 8…

Timboektoe
Tien teams van maximaal zes leden streden om de hoofdprijs, en vooral de eer! De vragen kwamen voort uit verschillende categorieën: De Wulverhorst, Oudewater, muziek, algemene kennis, logo’s en: vergeten groente! Vooral die laatste categorie kreeg vele lachers op de hand; want die groentes hebben af en toe bijzondere vormen…

En weet u de antwoorden op de volgende vragen? ‘In welk land ligt Timboektoe?’ ‘Hoe vaak won Nederland het Songfestival?’ of ‘Wat is REIN HELPT?’. Vooral die laatste vraag werd door veel teams fout (of niet) beantwoord. Terwijl deze leeromgeving voor vrijwilligers juist zo zinvol is. Dus aan iedereen nog eens de oproep: kijkt u even rond op www.reinhelpt.nl.

Spekbonen
En, wie aan het einde van de quiz het BINGO-getal nog kon herinneren, had het antwoord op de laatste vraag.
Jeroen Mol, Victor van der Werf en Marcel Bink vormde de driekoppige jury. Streng, doch rechtvaardig, beoordeelden zij de antwoorden. Dat leidde soms tot lichte verontwaardiging bij de deelnemers, maar ze lieten zich niet van de wijs brengen. Als het antwoord spekbonen was, dan werd alleen bonen afgekeurd. Terecht toch?

Met een verschil van slechts 0,33 punt won team De Vinkies! De tweede plek was voor Toppers en De versierders waren goed voor een derde plek. Een speciale vermelding voor team Duo, die – verrassend – met z’n tweeën in een team zaten, omdat hun andere teamleden verstek lieten gaan. Samen belandden zij toch op een achtste plek, en dat is bijzonder knap!

En een pubkwizz is geen pubquiz zonder borrel en borrelhappen. De bitterballen én kaasblokjes van Vepo Cheese, uitgedeeld door Yvonne, Eefje en Evi werden smakelijk gegeten. Roberto trakteerde op ijs(bonnen). Het was écht een feestje! Volgend jaar weer? Absoluut! Harold is alweer geboekt als presentator!




 
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Werken bij De Wulverhorst

Als je eenmaal bij De Wulverhorst werkt, wil je nooit meer anders.

Wil jij komen werken bij De Wulverhorst? Bekijk hier onze vacatures:

Alle vacatures