Corona update week 10

woensdag 8 maart 2023
Het lijkt erop dat het coronavirus niet langer onze dagelijkse gang van zaken bepaalt. Nog maar weinig mensen worden heel ziek van het virus. Het OMT heeft recent haar adviezen gewijzigd. Tijdens intern overleg hebben wij besproken hoe wij deze adviezen verwerken in het coronabeleid dat geldt binnen De Wulverhorst.

We informeren u graag over de volgende wijzigingen:
 
  • Wanneer bewoners luchtwegklachten hebben, worden zij niet meer getest op Covid-19.
  • De isolatiemaatregelen vervallen hiermee ook.
  • Het advies om bij verzorging van bewoners met griepachtige- of verkoudheidsklachten een mondneusmasker te dragen (binnen 1,5 meter) blijft intact.
  • Voor medewerkers vervallen de huidige isolatiemaatregelen (thuisblijven bij klachten, zelftest doen en bij positieve uitslag in isolatie).
  • Medewerkers met griepachtige- of verkoudheidsklachten vragen we om nog wel met een mondkapje te werken (binnen 1,5 meter van bewoner).
  • Heeft u zelf klachten die passen bij Covid-19? Dan vragen wij u uw bezoek aan De Wulverhorst uit te stellen. Wij doen hierbij een beroep op uw gezonde verstand.
Bij het vaststellen van de wijzigingen in het beleid waren de risico’s voor de gezondheid van alle bewoners en medewerkers leidend. We zijn blij dat de risico’s door het coronavirus op dit moment heel laag zijn.

Heeft u vragen over dit nieuwe beleid? Stelt u deze gerust aan de coördinerend verpleegkundige.

Graag noem ik nog het volgende: wanneer we nu, of in de toekomst, vermoeden dat er binnen De Wulverhorst sprake is van een (grote) virusuitbraak door bijvoorbeeld influenza of het norovirus, zullen wij wel overgaan tot het testen van de zieke cliënten. Dit doen we om verdere verspreiding zoveel mogelijk tegen te gaan.
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Werken bij De Wulverhorst

Als je eenmaal bij De Wulverhorst werkt, wil je nooit meer anders.

Wil jij komen werken bij De Wulverhorst? Bekijk hier onze vacatures:

Alle vacatures