Nieuw Schuylenburcht: Schetsen, bouwen, ontwikkelen en ontdekken

woensdag 27 september 2023
“Stel, je wordt na drie jaar slapen wakker, je pakt de krant en op de voorpagina staat een laaiend enthousiast bericht over Nieuw Schuylenburcht: Wat is de krantenkop? Hoe wordt beschreven wat Nieuw Schuylenburcht is? Waar is de journalist geweest, en waar is hij enthousiast over?”

Het zijn vragen die de projectgroep  met elkaar beantwoordt om de ideeën, plannen en wensen voor Nieuw Schuylenburcht concreet te maken. Want niet alleen het gebouw is volop in ontwikkeling, we werken ook aan alle voorbereidingen om rond oktober 2024 te kunnen starten met de ondersteuning van 25 mensen met een ondersteuningsbehoefte en het ontmoetingspunt (werknaam, daarover later meer) te openen!
 
Samen een bakkie doen
Op zaterdag 23 september was het Burendag. De buren van Nieuw Schuylenburcht in de rondom liggende wijken hebben we uitgenodigd voor ‘een bakkie’ en het delen van hun behoeftes en ideeën. We vinden het belangrijke dat het ontmoetingspunt echt van de buurt wordt. Willen ze samen kaarten? Een aanschuifmaaltijd organiseren? Wil iemand yogalessen geven in het ontmoetingspunt? 

Prijsvraag 
Het ontmoetingspunt in Nieuw Schuylenburcht heeft nog geen naam. Weet jij een goede naam? Stuur 'm naar s.griffioen@wulverhorst.nl of schrijf 'm op en doe 'm in de bus die staat op de balie van De Wulverhorst. Wie weet wordt jouw naam gekozen!
 
De buitenruimte aan de achterkant: wat een tuin!
Op dinsdag 13 september hebben Linda Mol, Sophia Griffioen, Cindy Kroes en projectleider Olga Sprong een bezoek aan de bouwlocatie gebracht. “We zouden een rondje lopen rond de bouwput. Toen we vroegen of we ook het bouwterrein op mochten kregen we een helm aangereikt en een aantal veiligheidsinstructies gedeeld”, vertelde Olga enthousiast.  “Het was erg leuk om rond te lopen en ons voor te stellen hoe er straks uit zal zien. We werden verrast over hoe ruim het gebouw is, en vooral de buitenruimte aan de achterkant: wat een tuin! Nu nog gevuld door een enorme bouwkraan, maar straks biedt het ruimte aan ontmoeting en gezelligheid voor bewoners van Nieuw Schuylenburcht én mensen uit de omgeving.”
 
Hoe doen zij dat?
Na het bezoek aan de bouwlocatie gingen we naar Woerden. In Parkcafé Bredius deden we inspiratie op voor de inrichting van het ontmoetingspunt en de tuin. In Parkcafé Bredius is in een relatief kleine ruimte veel samengebracht: ontmoeten, genieten, spelen en ontspannen. Enthousiast en met veel ideeën gingen we weer naar Oudewater.
 
Op de hoogte?
Benieuwd naar de ontwikkelingen rond Nieuw Schuylenburcht? Lees met ons mee via projecten op intranet. Ook houden we jullie op de hoogte via de nieuwsbrief en op de website. Heb je vragen of ideeën? Mail ze naar s.griffioen@wulverhorst.nl.
 
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Werken bij De Wulverhorst

Als je eenmaal bij De Wulverhorst werkt, wil je nooit meer anders.

Wil jij komen werken bij De Wulverhorst? Bekijk hier onze vacatures:

Alle vacatures