Op tafel: een heldere woonzorgvisie

donderdag 7 september 2023
Bestuurder van De Wulverhorst Joyce Jacobs nam samen met Marieke Teitink, directeur-bestuurder van De Woningraat initiatief tot het opstellen van een woonzorgvisie voor de gemeente Oudewater. Op tafel ligt nu een heldere - door de gemeente goedgekeurde – woonzorgvisie.

Door dubbele vergrijzing nemen kwetsbaarheid en eenzaamheid steeds verder toe. Met de woonzorgvisie hebben De Wulverhorst, De Woningraat en Gemeente Woerden (Werken voor Oudewater en Woerden) de bouwstenen en het toetsingskader vormgegeven voor een inclusieve samenleving, waar iedereen elkaar kent, met een sterk voorzieningenniveau en waar mensen zolang mogelijk – op een prettige manier - thuis kunnen blijven wonen. Dit concrete invulling hiervan wordt vormgegeven in het sociaal akkoord van de gemeente.

Opschrijven is één, maar gelukkig zijn we ook al volop bezig met het concreet invullen van deze visie: in het voorjaar van 2024 wordt Nieuw Schuylenburcht geopend. In dit appartementengebouw wonen straks mensen met en zonder zorg- of hulpvraag samen. In het gebouw komt een ontmoetingspunt waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Zo doen we dat samen!

De Rijksdienst voor ondernemend Nederland schreef ook een artikel over de woonzorgvisie, u leest het hier.
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Werken bij De Wulverhorst

Als je eenmaal bij De Wulverhorst werkt, wil je nooit meer anders.

Wil jij komen werken bij De Wulverhorst? Bekijk hier onze vacatures:

Alle vacatures