Wonen met zorg voor mensen met dementie

Wanneer u een vorm van dementie heeft kunt u bij ons wonen in beschermde woonvorm, samen met zes andere cliënten. U heeft een eigen zit-/slaapkamer die u kunt inrichten zoals u dat prettig vindt. De woningen hebben een eigen voordeur en een binnentuin waar u beschut buiten kunt zitten. De woonkamer en keuken deelt u met uw medebewoners.

Het zorgteam staat 24 uur per dag voor u klaar om u de zorg en ondersteuning te bieden die u nodig heeft. We nemen u niet zomaar alles uit handen. Samen met de Eerste Verantwoordelijke Verzorger bekijkt u wat u zelf kan, wat uw naasten voor u kunnen betekenen en hoe wij daarbij kunnen ondersteunen. U en uw naasten houden daarbij zelf de regie.

Huishouden

Samen met het zorgteam en medebewoners vormt u een eigen huishouden: u zorgt samen voor de boodschappen, bereidt gezamenlijk de maaltijden en doet de afwas. We kijken steeds wat u zelf kan doen en waar hulp bij nodig is. Uw partner, kinderen of andere naasten zijn altijd welkom op de woning.

U kunt gebruik maken van alle faciliteiten van De Wulverhorst. In de Tuinzaal kunt deelnemen aan activiteiten. Uw dagelijkse boodschappen kunt u doen in het winkeltje, u kunt naar de kapper of schoonheidsspecialist en er is een stilteruimte.

Face 1

Hartelijk

Uw persoonlijke behoeftes en wensen staan voor ons voorop. Wij vinden het belangrijk om u echt te leren kennen. Hoe zag uw leven eruit voor u bij ons kwam wonen? Welke waarden en normen zijn voor u belangrijk? Wat vindt u leuk en fijn om te doen? Wij doen er alles aan om onze zorg en ondersteuning aan te passen op uw wensen en behoeftes.

Face 1

Deskundig

Het zorgteam bestaat uit betrokken, flexibele en deskundige verzorgenden en verpleegkundigen die goed weten waar ze het over hebben. Ze zijn speciaal geschoold voor de begeleiding van mensen met een vorm van dementie. Aandacht voor het psychisch en emotioneel welbevinden staat daarbij voorop.

Luisteren naar de piano

Dichtbij

Als u geheugen steeds minder goed werkt, is het belangrijk dat uw woonomgeving vertrouwd is. Onze woningen zijn huiselijk en herkenbaar ingericht. Op elke woning werkt een vast team aan verzorgenden en verpleegkundigen. De meeste mensen die bij ons wonen en werken komen uit Oudewater, of de nabije omgeving. Ze zijn bekend met het leven in Oudewater en het typische ons-kent-ons gevoel. Wanneer u bij ons woont zult u veel vertrouwde gezichten ontmoeten.