Verhalen uit De Wulverhorst

De soep-sopdag van 2023

Op 28 okt was onze jaarlijkse soep-sopdag, en wat voelden wij ons rijk, wat een opkomst en betrokkenheid hebben wij mogen ervaren!

Om 10 uur hebben wij meer dan 50 mantelzorgers mogen verwelkomen.  Allen kwamen gewapend met emmers, dweilen, stofzuigers en nog veel meer materiaal om eens flink aan de slag te gaan. We zijn gezellig gestart in de Tuinzaal met een kopje koffie en een stuk appeltaart van Broeck.

Daarna is iedereen flink aan de sop gegaan, vitrage werd gewassen, kledingkasten  opgeruimd, kleding zonder merkjes kon ter plekke gemerkt worden (met dank aan Ria)

Rond 13.00 uur was het tijd voor de soep met een broodje kroket en konden we nog even napraten!
Natuurlijk is het fijn als er weer eens een grote schoonmaak wordt gehouden maar nog veel fijner is dat wij de betrokkenheid en bereidheid van mantelzorgers hebben mogen ervaren om samen te zorgen voor onze cliënten.

Dat cliënten steeds langer thuis blijven en pas bij ons inhuizen betekend dat de zorg intensiever wordt. De personeelsbezetting zal niet groter worden, ook het aanbod van personeel is niet meer zoals vroeger. Dit betekend dat we elkaar nog meer dan vroeger nodig gaan hebben en we steeds meer samenwerking  met de mantelzorger gaan opzoeken.

Afgelopen soep-sopdag hebben wij het vertrouwen gekregen dat zeker gaat lukken!

Heel veel dank voor u komst op de soep-sopdag!!
De CV-verpleegkundige, Jose S , Rienke en Jose B