Verhalen uit De Wulverhorst

Het Touwteam: Rinus golft met Jos

Soms kan een beetje hulp, net dat verschil maken. Caroline vroeg Het Touwteam om ondersteuning bij de zorg voor Rinus. Het Touwteam vond Jos!

Caroline: ‘Ik heb 12 jaar lang, naast mijn werk, voor Rinus gezorgd. Hij heeft Parkinson en sinds enige jaren ook Parkinson dementie. Ik vond dat ik het zelf moest doen, totdat ik zelf om viel. Letterlijk. Dat was het moment dat ik besefte dat ik wel wat hulp kon gebruiken.’

Jos: ‘In november fietste Jacqueline van Het Touwteam bij mij langs. Ik was aan het tuinieren, toen ze stopte en aan mij vroeg of ik misschien nog wat tijd over had. En ja, Jacqueline is zo iemand waar je geen nee tegen zegt :).

Rinus: ‘Ik ging op donderdag altijd golfen met vrienden, maar op een gegeven moment werd het echt te veel. Het rijden van en naar de golfbaan, maar ook achttien holes spelen. In eerste instantie regelden we per keer dat iemand mij erheen reed en weer terug, maar dat was onrustig. Nu heb ik Jos die met mij mee gaat, we lopen negen holes en dat is heel fijn.’

Caroline: ‘Ik weet nu dat Rinus in goede handen is bij en hij kan blijven doen wat hij enorm leuk vindt. Dat is heel waardevol. En daardoor kan ik die middag wat voor mezelf doen. Afspreken met een vriendin of gewoon even de boodschappen. Ook al  zorg ik met liefde voor Rinus, dit soort momenten maakt dat ik het ook volhou.’

Jos: ‘Toen ik 7 jaar geleden door een reorganisatie met vervroegd pensioen ging, moest ik best even wennen. Voor mijn gevoel was ik nog niet klaar met werken. Maar inmiddels zijn mijn dagen weer gevuld en heb ik het goed naar mijn zin. Het is fijn om iets voor een ander te kunnen betekenen.’

Rinus: ‘Het klikt geweldig goed tussen ons. Na afloop drinken we nog wat bij hole 19. Het is heel gezellig. En toen ik laatst niet kon golfen vanwege mijn hernia, hebben we hier thuis zitten rummikubben. Daar ben ik heel blij mee.’
 
Bent u ook mantelzorger en kunt u wel wat ondersteuning gebruiken, bel Het Touwteam gerust, dan kijken we samen wat we voor u kunnen doen.