Verhalen uit De Wulverhorst

Wat doet een bestuurder? Marjolein liep een dag mee met Joyce Jacobs

‘Vraag jij je af wat ik nu de hele dag doe, wat mij bezighoudt of wat er voor nodig is om een bedrijf als De Wulverhorst te runnen?’ Bestuurder Joyce Jacobs nodigde collega’s uit om een dag met haar mee te lopen. Marjolein van Dijk ging met plezier op die uitnodiging in.

Op 9 maart was het zover. De dames startten de dag bij The Alignment House - gespecialiseerd in het verbinden van mens en maatschappij. Ze gingen in overleg met een aantal partijen over hoe zorg in Oudewater in de toekomst moet worden vormgegeven.

“De ouderen zullen langer thuis moeten blijven wonen, dat staat vast”, legt Marjolein uit. “Wie en wat komt daar allemaal bij kijken? Mensen geven niet altijd goed aan dat ze hulp nodig hebben of er financieel niet meer uitkomen. Huisartsen en scholen kunnen hierin een belangrijke rol spelen om te signaleren wanneer er problemen zijn binnen een huishouden. En wanneer mensen wel aan willen geven dat ze hulp nodig hebben, waar kunnen ze dat dan doen? Is dit bekend onder de Oudewaterse inwoners? Dit zijn maar een paar voorbeelden waarover gesproken is”, vertelt Marjolein.
 
Positieve gezondheid
Vervolgens dronken Marjolein en Joyce samen koffie in het kantoor van de bestuurder. Terwijl Joyce even haar mail nakeek, viel Marjoleins oog op een poster over Positieve Gezondheid. “Hier hebben we samen over gesproken. Gezondheid is meer dan lichamelijk niets mankeren. Het hangt af van meer factoren: Word je gehoord? Voel je je nuttig? Kun je nog iets betekenen voor de maatschappij? Heel leerzaam!”
Overigens werd Marjolein niet jaloers bij het zien van de agenda van Joyce. “In de weekenden is ze vaak ook aan het werk en zelfs op vakantie komt ze niet echt los van De Wulverhorst.”

Tot slot een foto van de twee. “Zodat ik als ik 80 ben, ik een leuke herinnering kan ophalen aan deze ochtend, terwijl ik kan rekenen op goede zorg die de aanwezigen bij de vergadering van vanmorgen hebben georganiseerd voor Oudewater.”