Verhalen uit De Wulverhorst

Wendy nam de sprong: van beauty naar zorg

Wendy aan de slag in de zorg? Dat nooit! ‘Mijn moeder werkte vroeger bij De Wulverhorst en eerlijk gezegd was ik altijd een beetje allergisch voor de mensen die er wonen, maar ik had het compleet mis…’

Vier jaar geleden stopte Wendy met haar werk in de beautybranche. Al snel kon ze bij De Wulverhorst aan de slag om de post rond te brengen. Toen vervolgens een vacature vrij kwam in de huishoudelijke ondersteuning, vulde Wendy deze in.

‘Na drie maanden mocht ik overstappen naar kleinschalig wonen, als medewerker wonen. Daar liet ik voorzichtig vallen dat de zorg me ook aanspreekt. Het was helemaal niet vreselijk, het werken op de woning vond ik juist heel leuk: zorgzaam en huiselijk.’


Onderdeel van het team

In overleg met onze opleidingsco√∂rdinator Gerda Overbeek start Wendy de opleiding voor verzorgende-IG. Ze werkt 28 uur bij De Wulverhorst en gaat een dag per week naar school. ‘De combinatie werken en leren vind ik heel fijn. Vanuit De Wulverhorst word ik goed begeleid. Als ik ergens tegenaanloop kan ik altijd bij iemand terecht. Bovendien heb ik het gevoel dat ik echt onderdeel ben van het team.’

In 2023 verwacht ze haar opleiding af te ronden. Stiekem denkt ze al na over een opleiding tot verpleegkundige. ‘Ik ben heel blij met deze keuze. Nu verveel ik me zelfs als ik een dag niet hoef te werken!’