Verhalen uit De Wulverhorst

Zingen met Monique! Goed begin van de week!

Elke maandagochtend van 10.00 tot 11.00 uur is er Zingen met Monique in de Tuinzaal van De Wulverhorst. Er is een grote groep die geen maandag overslaat, want er is geen beter begin van de maandagmorgen dan samen Zingen met Monique.

We zingen inmiddels uit veertien verschillende boekjes met liedjes. Een heel repertoire komt voorbij: van Knaapje zag een roosje staan tot Vrienden voor het leven. Van Nederlandse volksliederen tot Mien waar is mijn feestneus. Carnavalskrakers en voetballiedjes. En als iemand jarig is? Dan klinkt minstens Lang zal ze leven.

Soms geeft Monique uitleg over een liedje of ze stelt er een vraag over. Soms ontstaat een praatje naar aanleiding van een lied, bijvoorbeeld als het lied herinneringen oproept.

Bij dit zanguurtje zijn alle bewoners van De Wulverhorst welkom, maar ook mensen van buitenaf, velen weten de weg al te vinden. Iedereen is welkom, in het bijzonder mensen met een vorm van dementie die nog zelfstandig wonen (als het nodig is met begeleiding), mensen die het moeilijk vinden om de week te beginnen, mensen die veel alleen zijn. Of mensen die gewoon stapelgek zijn op zingen.
 

Ze vertellen zelf waarom

‘Dit doet ons zo goed, niet alleen het zingen, ook de humor van Monique vrolijkt ons op.’
‘Dit kunnen we echt niet missen, het is zo gezellig en we helpen elkaar als iemand kwijt is waar we zijn.’
‘De liedjes spreken ons aan en ’t is meestal geen Engels.’
‘Er is altijd wel iets te lachen.’

Een keertje meezingen? U bent van harte welkom op maandagochtend in de Tuinzaal.